Ohjelmaa kouluryhmille ja lapsille.

Olette ilmeisesti ajatelleet, että ryhmänne jäsenistä löytyy ainakin yksi salainen agentti tai vähintäänkin tulevaisuudessa työnantajana olisi salainen poliisi jossakin päin maailmaa? Oli haaveammattina agentti tai ei, niin luokkaretki vakoilun erikoismuseoon on varmasti mieleenpainuva. Meillä historia saa myös kouluaineena toisen näkökulman. Myös synttäriohjelma lapsille on osa ohjelmatarjontaa.

Vakoilumuseo viettää 20 vuotta kestäneen taipaleensa juhlavuotta. Sen kunniaksi jokainen kouluryhmä saa opastetun kierroksen veloituksetta. Saadaksesi opastuksen, teethän varauksen etukäteen. Se onnistuu helposti tältä sivustolta linkkipalkin kohdasta ”varaus”. Ryhmän määritelmä on noin 10 henkilöä.

Alla tarkemmat kuvaukset hintatietoineen elämyksistä, joita Vakoilumuseolla on tarjota koululaisille ja muille lapsiryhmille.

Merkilliset Menetelmät -kierros

Opastettu kierros, jonka aikana tutustutaan mm. salakuunteluun, salakirjoitukseen, vakoilukameroihin sekä kätkettyihin ja naamioituihin välineisiin. Kesto noin 40 minuuttia.

Juhlavuoden kunniaksi kouluryhmille tarjotaan ilmainen opastus ennakkovarauksesta. Tällöin lipun hinta on 6 euroa.

Kuka teki mitä??

Agenttitarinoiden urkintakilpailu, joka perehdyttää hauskalla tavalla historian huippuagentteihin. Kesto noin 40 minuuttia.

Hinta (pääsymaksujen lisäksi) 40 euroa sisältää palkinnon, jonka ryhmä arpoo kaikkien oikein vastanneiden kesken. Palkintokilpailun ottaneille ryhmille pääsylipun hinta on 5 e/oppilas. Muissa tapauksissa hinta on 6 e.

Salaiset Synttärit

Vakoilumuseossa voit myös juhlistaa lasten syntymäpäiviä vakoiluteemalla. Syntymäpäivän ohjelma on suunniteltu 7-11 -vuotiaille.

Synttärit alkavat seikkailulla, jossa lapset luovat uudet agentti-identiteetit itselleen ja tutustuvat vakoiluun leikkien ja tarinoiden kautta sekä kokeilemalla vakoilulaitteita.
Juhlien lopuksi voi halutessaan pitää lahjojenavaus- ja herkuttelutuokion. Tarjottavat on tuotava itse. Syötäväksi sopivat hyvin karkit, sipsit, naksut, limpparit sekä pillimehut. Täytekakkua, jäätelöä ym. helposti sotkevaa tarjottavaa museotiloihin ei voi tuoda.

Synttäriohjelma järjestetään sovittuna päivänä museon aukioloajan ulkopuolella. Muistoksi juhlista jokainen saa tekemänsä vakoojakortin sekä palkinnon.
Synttäriohjelman kesto on 1,5 – 2 tuntia ja hinta on 240 euroa.

Agenttitesti

Jo legendaariseksi muodostunut Agenttitesti on ollut erityisesti vähän vanhempien koululaisten suosiossa, mutta sen voi suorittaa myös pienemmät lukutaitoiset. Testissä mitataan vakoojan taidot kahdeksassa tehtävässä, mm. salasanoman selvittämisessä, laser-aseen käytössä sekä satelliitin filmikätkön etsimisessä metallinpaljastimen avulla. Jokainen testin tekijä saa muistoksi Diplomin sopivan organisaation palvelukseen. Testiin kannattaa varata n. 45-60 min.

Hinta 5 € / henkilö pääsylipun lisäksi.