Ohjelmaa kouluryhmille ja lapsille.

Olette ilmeisesti ajatelleet, että ryhmänne jäsenistä löytyy ainakin yksi salainen agentti tai vähintäänkin tulevaisuudessa työnantajana olisi salainen poliisi jossakin päin maailmaa? Oli haaveammattina salainen agentti tai ei, niin luokkaretki vakoilun erikoismuseoon on varmasti mieleenpainuva. Meillä historia saa myös kouluaineena toisen näkökulman. Myös synttäriohjelma lapsille on osa ohjelmatarjontaa.

Alla tarkemmat kuvaukset hintatietoineen elämyksistä, joita Vakoilumuseolla on tarjota koululaisille ja muille lapsiryhmille.

Vakoilutieteen Välitentti

Välitentissä on kymmenen kysymystä, jotka on naamioitu eri oppiaineiksi (maantieto, biologia, matematiikka…). Ryhmä saa mukaansa palkinnon, jonka voi arpoa oikein tai parhaiten vastanneiden kesken.

Ohjelman hinta pääsylippujen lisäksi on 40 euroa/luokka. Opastuksen tai palkintokilpailun ottaneille ryhmille pääsylipun hinta on 5 e/oppilas. Muissa tapauksissa hinta on 6 e.

Kuka teki mitä??

Agenttitarinoiden urkintakilpailu, joka perehdyttää hauskalla tavalla historian huippuagentteihin. Kesto noin 40 minuuttia.

Hinta (pääsymaksujen lisäksi) 40 euroa sisältää palkinnon, jonka ryhmä arpoo kaikkien oikein vastanneiden kesken.

Merkilliset Menetelmät -kierros

Opastettu kierros, jonka aikana tutustutaan mm. salakuunteluun, salakirjoitukseen, vakoilukameroihin sekä kätkettyihin ja naamioituihin välineisiin. Kesto noin 40 minuuttia.

Hinta pääsymaksujen lisäksi 50 euroa/ryhmä. Opastuksen tai palkintokilpailun ottaneille ryhmille pääsylipun hinta on 5 e/oppilas. Muissa tapauksissa hinta on 6 e.

Junnuagentin Tasokoe

Pienimmille koululaisille suunnattu toimintapainotteinen ohjelmanumero tulevien agenttien kykyjen mittariksi. Ryhmä saa mukaansa kolme palkintoa, jotka jaetaan voittajalle sekä hopean ja pronssin saavuttaneille. Ohjelman hinta on 40 euroa/luokka + pääsyliput.

Agenttitesti

Jo legendaariseksi muodostunut Agenttitesti on ollut erityisesti vähän vanhempien koululaisten suosiossa, mutta sen voi suorittaa myös pienemmät lukutaitoiset. Testissä mitataan vakoojan taidot kahdeksassa tehtävässä, mm. salasanoman selvittämisessä, laser-aseen käytössä sekä satelliitin filmikätkön etsimisessä metallinpaljastimen avulla. Jokainen testin tekijä saa muistoksi Diplomin sopivan organisaation palvelukseen. Testiin kannattaa varata aikaa 45-60 min.

Hinta 5 € / henkilö pääsylipun lisäksi.

Salaiset Synttärit

Vakoilumuseossa voit myös juhlistaa lasten syntymäpäiviä vakoiluteemalla. Syntymäpäivän ohjelma on suunniteltu 7-11 -vuotiaille.

Synttärit alkavat seikkailulla, jossa lapset luovat uudet agentti-identiteetit itselleen ja tutustuvat vakoiluun leikkien ja tarinoiden kautta sekä kokeilemalla vakoilulaitteita.
Juhlien lopuksi voi halutessaan pitää lahjojenavaus- ja herkuttelutuokion. Tarjottavat on tuotava itse. Syötäväksi sopivat hyvin karkit, sipsit, naksut, limpparit sekä pillimehut. Täytekakkua, jäätelöä ym. helposti sotkevaa tarjottavaa museotiloihin ei voi tuoda.

Synttäriohjelma järjestetään sovittuna päivänä museon aukioloajan ulkopuolella. Muistoksi juhlista jokainen saa tekemänsä vakoojakortin sekä palkinnon.
Synttäriohjelman kesto on 1,5 – 2 tuntia ja hinta on 240 euroa.