Vakoilumuseo on ainutlaatuinen

museo aikuisille ja lapsille

Tampereen sydämessä

Finlaysonin alueella

Pyrimme toimimaan voimassa olevien asetettujen suositusten mukaisesti ja toivomme museovieraiden toimivan samoin. Huomioittehan vierailunne aikana turvavälit muihin museovieraisiin ja henkilökuntaan.

Oheisohjelmien suorittaminen ei ole tämän hetken
rajoitusten vuoksi mahdollista.

Mikäli tunnet olosi sairaaksi tai yskittää,
niin siirräthän museovierailusi myöhemmäksi.

 

James Bond ja muut fiktiiviset agentit ovat syntyneet esikuvista. Vakoilumuseo on paikka, jossa tutustut näihin todellisiin ihmisiin välineineen.

Vakoilulla on ollut valtava
merkitys kaikilla keskeisillä
yhteiskuntaelämän alueilla

Niin politiikassa, taloudessa, sodankäynnissä kuin yritysten ja aatteiden välisessä kilpailussa tai urheilussa, vakoilun parissa yksittäinen henkilö tai tekninen väline on kyennyt muuttamaan kehityskulkuja ja kokonaista maailmaa jopa enemmän kuin viralliset hallitukset.

Tampereelle maailman
ensimmäinen vakoilun
erikoismuseo

Jotta myös suuri yleisö saisi tutustua näihin legendaarisiin vakoiluvälineisiin sekä hahmoihin menetelmineen, maailman ensimmäinen vakoilun erikoismuseo avattiin yleisölle vuonna 1998. Se tapahtui maassa, joka on ollut geopoliittisen ja teknologisen asemansa vuoksi kansainvälisen vakoilun vilkasta toimintakenttää.

Avoinna viikon jokaisena päivänä
ympäri vuoden. Myös maanantaisin!

Vakoilumuseo on vakiinnuttanut paikkansa osana Tampereen kattavaa museomaailmaa. Aiheeltaan Suomen ainoa vakoilun erikoismuseo tarjoaa ikimuistoisia ja ainutlaatuisia elämyksiä niin lapsiperheille, tyky -ryhmille kuin polttareihin. Lapsille tarjolla on kokeiltavia vakoiluvälineitä, polttarit taas rakentuvat piinallisen valheenpaljastustestin ympärille. Agenttitestissä testataan vakoilun vaatimia ominaisuuksia kahdeksassa tehtävässä. Jokainen testin suorittanut saa tietysti diplomin ja suosituksen kykyjensä mukaiseen tiedusteluorganisaatioon maailmalla.

Vaikka vakoilu voikin olla kyseenalaista puuhaa…
…Tampereella Vakoilumuseossa se on hauskaa.